Unident satser fremover

Unident, som ble grunnlagt av tannlegesønnene Marcus og Christian Nordvall, har på 25 år vokst til å bli Nordens tredje største grossist til tannpleien. Virksomheten, som i dag har rundt 160 ansatte og kontor i Sverige, Norge, Danmark og Finland, skal nå ekspandere ytterligere.

TEXT: Unident

Unidents mål om å forbedre tannpleien har siden 1992 blitt realisert ved blant annet å digitalisere røntgen og bedøvelsen. På denne måten har stråledosene minsket, alle miljøfarlige fremkallingsvæsker forsvunnet samt pleiere og pasient har fått en bedre lokalanestesi. Innen området for digital røntgen har virksomheten, i samarbeid med flere større pleieaktører, utviklet det som har blitt markedets ledende programvare for bildebehandling. Virksomheten, som også er ledende innen implantat- og kjevekirurgi, har forbedret pasienters mulighet til å få implantat gjennom benoppbygging og på den måten gitt flere pasienter mulighet til å tygge – med ytterligere gevinster i form av generelle samfunnsbesparelser og pasientkomfort som følge. I dag leder virksomheten digitaliseringen av tannteknikken og tannreguleringen.

Vi vil bli enda bedre.

Veksten skjer ved å hente inn kompetanse og kapital gjennom en ny majoritetseier i form av private equity-selskapet Triton.
«En stund føltes det litt merkelig å selge en majoritetspost i selskapet som jeg og min bror har bygd opp i løpet av 25 år, men på den andre siden forandrer dette ikke den daglige virksomheten. Vi får inn nye personer i styret, og så kommer det så klart inn personer som kan ta beslutninger over mitt hode, men vi har alltid hatt et styre der vi har resonnert oss frem til beslutninger. Jeg blir igjen som administrerende direktør, og min bror Christian blir igjen i sin rolle som ansvarlig for vår tanntekniske produksjon i Västerås. Ledergruppen har også fått mulighet til å gå inn som mindre deleiere og er også igjen i selskapet, så igjen – så stor forskjell blir det ikke,» sier Marcus Nordwall, medgrunnlegger, deleier og fremdeles administrerende direktør for konsernets morselskap, Unident AB.

«Triton kombinerer en vilje og økonomisk evne til å støtte Unidents videre vekst, med en sterk kompetanse innen pleieindustrien og en solid historie med å utvikle og bygge videre på eksisterende virksomheter,» fortsetter Marcus.

Hva betyr det for dere som kunder av oss i Unident?

«Vår visjon er også å fortsatt være førstevalget for tannpleieklinikker i hele Norden, når dere søker en pålitelig partner for utvikling av virksomheten deres gjennom levering av tannpleieprodukter, utstyr og relaterte tjenester,» avslutter Marcus Nordwall.

Del:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. For å kunne utnytte alle funksjoner på vårt nettsted må du oppgradere nettleseren. Klikk på lenken nedenfor for anvisninger om hvordan du oppdaterer nettleseren.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the links below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bruker du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har sluttet med all support for operativsystemet Windows XP, og ingen flere sikkerhetsoppdateringer vil bli gitt ut. Bruker du i dag Windows XP, anbefaler vi deg å oppgradere operativsystemet til et nyere system.

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to a newer system.