Digital avtrykkstaking – er det så bra som reklamen sier?

Er du fortsatt i tvil om digital avtrykkstaking? Tidligere har nøyaktighet og funksjonalitet vært de vanligste unnskyldningene til ikke å ville investere i digital avtrykkstaking, men intraorale skannere er i dag akkurat like gode, eller til og med enda mer nøyaktige enn tradisjonelle avtrykk, basert på flere forskjellige studier.

Funksjonaliteten, når det gjelder arbeidsflyt og brukervennlighet, kan ikke engang diskuteres. Så hvorfor nøle? Her er fem sterke grunner til å ta spranget og gå over til digital avtrykksskanning:


1. Spar tid og se flere pasienter
Flere studier kan bekrefte at intraoral skanning sparer tid for deg. Du trenger bare å sammenligne den digitale arbeidsflyten for å lage estetiske restaureringer med den analoge arbeidsflyten. Å skanne en pasient digitalt tar fem minutter. Så er det klart! Ikke noe avtrykksmateriale kreves, ingen venting på at PVS skal tørke, pasienten slipper det kvalmende avtrykksmaterialet, ikke noe søl i behandlingsrommet. Forskjellen i arbeidsflyten er åpenbar. Denne forandringen fører til at du får tid til overs til å ta imot flere pasienter.


2. Dra nytte av den digitale presisjonen og færre manuelle feil
Det finnes mange studier som dokumenterer nøyaktigheten ved intraoral skanning. Ved å utelukke tradisjonelle analoge avtrykk fra arbeidsflyten eliminerer du også det de fleste laboratorier ville si er deres største feilkilde – nemlig dine avtrykk. Dentale laber sier at det er mye lettere og mer nøyaktig å arbeide med digitale avtrykk. Dessuten er den intraorale avtrykkstakingen en betydelig enklere prosess. Selvsagt finnes det en lærekurve, akkurat som med alle nye arbeidsmetoder, men når man vel har lært seg teknikken, er det en betydelig raskere og enklere arbeidsprosess.


3. Forenkle godkjenning av behandling
Det opprinnelige formålet med intraoral skanning var å digitalisere avtrykksprosessen og bruke dataene til å lage en restaurering. Nå har tidene forandret seg. En svært verdsatt arbeidsmetode med det digitale avtrykket er å vise både aktuell status og planlagt utfall for foreslåtte behandlinger. Pasienten får på denne måten bedre informasjon og blir mer involvert i behandlingen sin, noe som også fører til økt pasientaksept. Funksjoner for monitorering av pasientens tannstatus gjennom regelmessige digitale avtrykk, og sammenligninger mellom disse gjør det også mulig å spore og fastsette for eksempel gingival retraksjon, bruksisme og tenners bevegelse.


4. Spar kostnader på avtrykksmateriale og frakt
Avhengig av hvordan arbeidsflyten på praksisen ser ut,kan besparelsene på å bruke en intraoral skanner være betydelige. Den digitale arbeidsflyten eliminerer helt og holdent behovet for materiale til tradisjonelle gipsavtrykk og dessuten fraktkostnader og lagringsplass. Hvis du er ortodontist, kan du digitalisere alle dine modeller. Modeller fra fem år tilbake kan man i dag lagre på en harddisk eller i skyen.


5. Skap interesse hos pasientene dine, og forbedre pasientkomforten
Mens de fleste av oss tenker på nøyaktighet og funksjoner når vi vurderer å begynne å skanne digitalt, er det egentlig fordelene for pasienten som burde være den fremste årsaken til at du skal ta spranget. Det finnes en rekke studier som bekrefter at pasienter foretrekker den digitale arbeidsflyten. Og som i tilfellet med studien som ble gjennomført av Universitetet i Bern, School of Dental Medicine, er det ikke bare noen få pasienter, men alle pasienter (100 %) som foretrekker den digitale flyten. Den digitale tannpleien imponerer ofte pasientene og får dem til å snakke om og anbefale din praksis. Det finnes mange artikler som kan googles, der tannleger snakker om den positive effekten som den digitale teknologien har hatt på klinikken deres.

Les mer om digital avtrykkstaking her >

Del:
Unident

Din Webbläsare stöds ej

Du bruker en gammel versjon av Internet Explorer. For å kunne utnytte alle funksjoner på vårt nettsted må du oppgradere nettleseren. Klikk på lenken nedenfor for anvisninger om hvordan du oppdaterer nettleseren.

Please upgrade your browser! 
Your browser is too old and is not supported. In order to utilize all features on our site, you need to upgrade your browser. Click the links below for instructions on updating your browser.

Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17621/internet-explorer-downloads

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Bruker du Windows XP som operativsystem?
Microsoft har sluttet med all support for operativsystemet Windows XP, og ingen flere sikkerhetsoppdateringer vil bli gitt ut. Bruker du i dag Windows XP, anbefaler vi deg å oppgradere operativsystemet til et nyere system.

If you are using Windows XP operating system
Microsoft has discontinued support for the Windows XP operating system and no more security updates will be released. If you are using Windows XP today, we recommend upgrading your operating system to a newer system.